Over ons

Even een voorstelrondje…

Biografie

Gerard & Compagnie

Gerard & Compagnie ontstond rond 1995 en is na wisselende bezettingen uitgegroeid tot de huidige vaste groep. De bandleden speelden of spelen in verschillende bands zoals Kalis, Liereliet, Irish Stew, Heelstone, Yetris, Countrylane, P.A.T., Leoville  en The Woodyband.

Volgt u ons al?

Gerard en Compagnie is ook te volgen op Facebook.

De samenstelling:

Lieuwe

Speelt al van jongs af aan gitaar. Dat was en is zijn ding. Hij is prominent aanwezig met enerzijds zijn sterk ritmische en anderzijds zijn fluwelen gitaarspel. Daarnaast zingt hij en ondersteunt nadrukkelijk de samenzang.

Gerard

Is de inspirator van het collectief. De gitaar is naast de 5-string banjo zijn hoofdinstrument en hij neemt vaak ritmisch het voortouw. Naast een gedegen kennis van de Amerikaanse folkmuziek, is hij ook de stem van de Compagnie.

Alco

Hoe bescheiden ook, voert altijd de boventoon. Het brede scala aan klanken dat hij te voorschijn tovert uit zijn viool geeft de groep een eigen geluid. Daarnaast is hij de kritische spil van de samenzang.

Sjoerd

Enthousiaste bespeler van de contrabas. Is vanaf zijn dertigste in allerlei groepen actief geweest en completeert sinds half 2023 het geluid van de Compagnie. Zijn plezier in het spelen straalt er vanaf!